• Sixties bungalow wordt villa

  Transformatie van een 60’er jaren bungalow

  Bekijk project
 • Transformatie universiteitsgebouw

  Herbestemd Pathologiegebouw van Universiteit Leiden huisvest nu appartementen

  Bekijk project
 • Sociale woningen in kazerne

  Herbestemde Simon Stevin kazerne in Ede getransformeerd tot 40 appartementen

  Bekijk project
 • Levensloopbestendige bosvilla

  Luxe bungalow met veel privacy van kavel gebouwd

  Bekijk project
 • Kangoeroewoning voor twee generaties

  Woonboerderij aangepast en uitgebouwd voor bewoning door gezin en (schoon)moeder

  Bekijk project
 • Riante jaren ’30 woning wordt nog rianter

  Boven- en vooral ondergrondse uitbouw vergroot woonoppervlak met 50%

  Bekijk project
 • Voormalig raadhuis krijgt nieuwe functies

  Herbestemming, restauratie en transformatie van het Oude Raadhuis van Maarn

  Bekijk project
 • Militair erfgoed behouden voor de toekomst

  Gerestaureerde monumentale hoefsmederij op kazerneterrein krijgt publieke functie

  Bekijk project

Architectenbureau A&R10
Architectuur & Restauratie

Architectenbureau A&R10 werkt in het hogere segment van de particuliere markt en in commercieel vastgoed.

Robuuste grafische handtekening

A&R10 heeft een strakke maar niet rigide ontwerpstijl. Daarmee wordt elke woning en ieder gebouw bijzonder om te zien. Onze architecten realiseren onder meer de nieuwbouw van kavel of verbouw van bestaande woningen. Dit varieert van levensloopbestendige bungalows en villa’s tot kangoeroewoningen en andere woonhuizen. Opdrachtgevers vinden het vaak een opluchting dat we ze overal in kunnen bijstaan: van vergunningaanvraag tot aannemerselectie en van bouwbegeleiding tot opleveringscontrole.

Herbestemming en transformatie van monumentale panden

De architecten van A&R10 werken vaak samen met projectontwikkelaars, woningcorporaties, gemeentes en andere zakelijke opdrachtgevers. Zij vragen ons regelmatig voor de herbestemming, restauratie en transformatie van monumentale panden. Restauraties gebeuren met respect voor bouwstijl en originele details, zonder concessies aan wooncomfort en woongenot. Onze architecten hebben ruime ervaring met het succesvol laveren tussen de belangen van opdrachtgevers, voorschriften van overheden en eisen van monumentenzorg.

Erkenning van onze expertise

We zijn er trots op dat A&R10 het keurmerk Kennis&Kunde toegekend heeft gekregen. De kwaliteitsregeling Kennis&Kunde is in Gelderland ontwikkeld door de provincie Gelderland, stichting Monumentenwacht Gelderland en andere deskundigen uit de restauratiepraktijk. Opname in het kwaliteitsregister geeft erkenning voor onze kennis, kunde en ervaring op het gebied van restauratie en herbestemming.

A&R10 heeft het keurmerk Kennis&Kunde

De architecten van A&R10 hebben een frisse blik, zijn to-the-point, denken kritisch mee en leveren snel resultaat. Bij bestaande bouw kunnen ze werken binnen de grenzen van het mogelijke.

Het is een mooi, stijlvol, praktisch en ruim huis geworden en we zijn nog elke dag blij dat we goed over het ontwerp hebben nagedacht.

Bouw van een dubbele woning in Kamerik, naar ontwerp van architectenbureau A&R10

A&R10 is klantgericht en ik heb ervaren dat de architecten echt meedenken vanuit de visie van de klant. Ook de flexibiliteit van het bureau maakt haar een fijne samenwerkingspartner.

Architecte Lillian Brinks hield zich met de details bezig die een must zijn bij het restaureren van een Rijksmonument. Zij gaf ook een goed idee van wat er in een ruimte past en kan.

A&R10 | Architectuur & Restauratie | Zeist, Maarn, Utrechtse Heuvelrug | anno 'nu' - Lillian Brinks maakte de plannen voor de verbouwing van dit Rijksmonument

A&R10 rekent een goede prijs en komt afspraken na. De architecten zijn doorzetters en altijd bereikbaar voor vragen en dergelijke.

Neem een rondleiding door uw ontwerp

Moeiteloos van 2D naar 3D met BimX

De architecten van A&R10 gebruiken het programma BimX. Daarmee brengen ze hun ontwerptekeningen voor u tot leven. U hoeft zich niet voor te stellen hoe het ontwerp er straks uit gaat zien: u ziet het voor u! Maak een virtuele tour door het 3D-model van het ontwerp en loop door alle ruimtes. Wilt u alvast de keuken bestellen? Via de app schakelt u moeiteloos tussen het 3D-model en de ontwerptekeningen met alle details en maten.

A&R10 werkt onder meer voor:

Architectenbureau A&R10

De architecten van A&R10 laten u graag de verborgen potentie zien van uw woning, kantoor of monumentaal pand. Met respect voor de bouwstijl en met oog voor detail. Wij combineren toekomst (architectuur) en verleden (restauratie) met elkaar. Onze visie? Historie is ContiNU. Daarom leggen wij de verbinding met het verleden en vullen de historie aan met elementen uit het heden.

Architectuur

A&R10 ontwerpt en realiseert woningen, winkels, kantoren en monumenten. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, verbouw en aanbouw maar ook voor interieurontwerp.

Interieur

Wilt u meer licht en lucht in uw woning? A&R10 ontdekt graag de verborgen potentie van uw woning en zorgt dat u zich er beter thuisvoelt.

Renovatie

Bestaande gebouwen renoveert A&R10 met oog voor duurzaamheid en energiezuinigheid. Zodat deze gebouwen voor de komende jaren geschikt zijn om in te wonen en werken.

Restauratie

A&R10 is expert in restauratie van gebouwen met behoud van originele details, zonder concessies te doen aan hedendaags comfort.

Advies

A&R10 adviseert u bij alle vraagstukken rondom uw nieuwbouw, verbouw, aanbouw of interieur.

Vergunningsaanvraag

A&R10 kent de weg bij gemeente en monumentenzorg. Wij zorgen daarom graag voor de benodigde vergunningen, zodat u zich niet met die papierwinkel hoeft bezig te houden.

Bouwbegeleiding

A&R10 houdt toezicht op de bouw, beoordeelt het werk en stuurt waar nodig bij. Kortom: wij ontzorgen u voor het gehele project.

Herontwikkeling

Onverkoopbare kerk, kazerne of ander pand? Landgoed met een exploitatieprobleem? A&R10 onderzoekt graag de mogelijkheden en presenteert u een haalbaar plan.

Creatief & Praktisch

A&R10 is een architectenbureau met realiteitszin:

 • Geen huis, maar een thuis.
 • Esthetisch verantwoord én functioneel.
 • Bouwkundig perfect en praktisch uitvoerbaar.
 • Slim materiaalgebruik, budgetair verantwoord.
 • Toekomstbestendig, voor langdurig woongenot.
Opdrachtgever bekijkt ontwerp van A&R10