Transformatie van een 60’er jaren bungalow

Bungalow wordt villa

De opdrachtgevers kochten een 60’er jaren bungalow met het idee om die te moderniseren en uit te breiden. Na de koop verbouwden ze het hoognodige om er comfortabel te kunnen wonen. Nu is het tijd voor een complete transformatie. De architecten van A&R10 zagen de potentie van de bestaande woning en maakten er een villa van.

De bestaande onderbouw is behouden en vormt de basis van de constructie. Met houtskeletbouw is een verdieping gecreëerd. Het isolatiepakket kwam aan de buitenkant. Dat geeft een hogere isolatiewaarde dan na-isolatie aan de binnenzijde, én de gevel wordt zo één geheel. Om toekomstig onderhoud te reduceren, kreeg de woning aluminium kozijnen met triple beglazing.

De villa staat in een groene woonwijk. Het ontwerp maakt optimaal gebruik van de natuurlijke omgeving. Vanuit de verdieping kijk je in de bomen en waan je je in je eigen privé bos. De houten gevelelementen passen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Zonnepanelen zijn praktisch, maar vanuit esthetisch oogpunt willen we ze liever niet zien. Daarom heeft het originele dak van de garage een verhoogde dakrand gekregen, waardoor de zonnepanelen die erop liggen niet zichtbaar zijn. Op het dak van de verdieping kunnen later zonnepanelen worden toegevoegd.

Resultaat verbouwing bungalow tot villa - overzicht tuin en huis

Opdracht

Herbestemmingsvisie, ontwerp ingrepen, vergunningsaanvraag, uitvoering

Opdrachtgever

Particulier (Utrechtse Heuvelrug)

Partners

Van Amerongen Bouw (aannemer)
Constabiel (constructeur)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden