Uitbreiding bestaande twee-onder-een-kapwoning

50% meer oppervlak

De opdrachtgevers wilden hun ruimte jaren ’30-woning uitbreiden. Flink uitbreiden: met maar liefst 50% oppervlakte. Maar dan wel onopvallend.

Voor de uitstraling van het ontwerp was het belangrijk om de uitbreiding niet kolossaal te laten ogen. Daarom wordt ondergronds uitgebreid, met een grote kelder. Daar bovenop komen een uitbreiding van de begane grond, en drie slaapkamers op de verdieping. Om de uitbreiding verder optisch te verkleinen, wordt het dakvlak onderbroken door kleine dakkapellen die voor voldoende daglicht zorgen.

De materialisering heeft een betonlook om zo het contrast te laten zien tussen bestaand en nieuw, zonder dat het een aansluitend groot blok wordt. De terugliggende glaspui en het overstek brengen eenheid in de uitbouw van de woning. In de uitbreiding bevindt zich de keuken met buiten een aangrenzend terras met buitenhaard. Dit zorgt voor een uniek binnen-buiten gevoel.

Renovatie- en uitbreidingsontwerp van architectenbureau A&R10 voor twee-onder-een kap jaren '30-woning in Zeist

Opdracht

Maken van een schetsontwerp en definitief ontwerp. Verzorgen van de omgevingsvergunning en uitvoeringstekeningen, prijs- en contractvorming en bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Particulier (Zeist)

Partners

Bouwbedrijf Morren Woudenberg (aannemer)
Adviesbureau De Lange Nijkerk (constructeur)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden