Transformatie bestaande vrijstaande jaren ’70 woning Bennekom

Transformatie jaren ’70 woning

Na vele jaren in de woning te hebben gewoond was het voor de huidige bewoners tijd voor een volledige transformatie van deze vrijstaande woning in Bennekom. Na een grondige inventarisatie van de huidige situatie en nauwkeurige inmeting, hebben wij een ontwerp ontwikkeld waarbij we zoveel mogelijk van de bestaande constructie wilden behouden. Aan de buitenzijde wordt de woning voorzien van een dik isolatiepakket, terwijl de bestaande verdieping volledig wordt herbouwd in houtskeletbouw. Door het draaien van de kap kunnen voldoende zonnepanelen worden geplaatst om in de energiebehoefte van de woning te voorzien.

Dankzij de verbeterde isolatie van de woning kan de gasaansluiting worden verwijderd, waardoor de verwarming straks wordt verzorgd door een bodemwarmtepomp. Na de renovatie is de woning volledig toekomstbestendig voor de huidige bewoners. Geen noodzaak tot verhuizen, maar op de plek die vertrouwd aanvoelt, staat straks bijna een geheel nieuwe woning.

Opdracht

Ontwerpen verbouwingsplan van een jaren ’70 woning waarbij de woning toekomstbestendig wordt gemaakt. Voorontwerp, definitief ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning, begeleiding prijsvorming en bouw, maken werktekeningen.

Opdrachtgever

Particulier

Partners

conStabiel (constructeur)
Bouwbedrijf Klomp (aannemer)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden