Ontwikkeling appartementen & levensloopbestendige patiowoningen

Le Garage

Al jaren staat er langs de Amersfoortseweg in Doorn een in verval geraakte garage. Het diepe perceel is bijna volledig volgebouwd met werkplaatsen en schuren. Door te kijken naar de bestaande omgeving heeft A&R10 een ontwerp gemaakt met een prominent appartementengebouw aan de straat en 3 kleinere semi-bungalows op het achtergelegen terrein.

Op deze inbreidingslocatie hebben we een gebouw ontworpen dat aansluit bij de schaal van de straat en een moderne uitstraling heeft. Dat is ondermeer gedaan door het toepassen van licht metselwerk en ramen tot aan de vloer. De dakgoot is duidelijk aanwezig en zorgt voor een markante overgang naar de kap. Deze kap biedt zoveel ruimte dat het mogelijk is daar twee appartementen te realiseren.

De semi-bungalows, ook wel patiowoningen genoemd sluiten aan bij de kleinschaliger bebouwing aan de Simon Vestdijkhof. Door de woningen tegen de erfgrens te behouden de bestaande buren voldoende privacy en ontstaat meer levendigheid aan de voorzijde van de woningen. Deze diepe woningen zijn voorzien van een patio waardoor ze heel licht van binnen zijn. Op de verdieping is ruimte voor de technische installatie en een extra slaap- werk- of hobbykamer.

Opdracht

Van haalbaarheidstudie uitgewerkt tot en met  aanvraag omgevingsvergunning en verkooptekeningen.

Opdrachtgever

Samenwerkingsverband Zola
FOM Vastgoed Visie

Partners

De Componist Projectontwikkeling BV. (ontwikkelaar)
ConStabiel Velp (constructeur)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden