Jaren ’60 bungalow wordt moderne woning

Comfortabel en eigentijds wonen

In Leersum, op de Utrechtse Heuvelrug, mochten we werken aan de verbouwing van een gedateerde jaren ’60 bungalow. De bewoners willen graag genieten van het omringende bos en groen, maar ook wonen in een comfortabele eigentijdse woning.

De oplossing is gezocht in het behoud van het bestaande casco dat de basis vormt voor de nieuwe woning. De buitenzijde wordt volledig geïsoleerd. Door de nieuwe verdieping krijgt ook het dak de juiste isolatiewaarde. De nieuwe verdieping geeft ruimte aan extra slaapkamers en bergruimten. Hierdoor komt er op de begane grond meer ruimte voor een thuiswerkplek, maar ook een ruime keuken en bijkeuken.

Om de bestaande fundering niet te veel extra te belasten, is gekozen voor een opbouw met een houten skelet. Door toepassing van isolatie over de bestaande buitenwanden vormt de opbouw en bestaande woning een geheel. In combinatie met donkere kozijnen krijgt de woning een moderne uitstraling.

Ontwerp grondplan van de verbouwde woning

Opdracht

Maken van een schetsontwerp en definitief ontwerp. Verzorgen van de omgevingsvergunning en uitvoeringstekeningen, prijs- en contractvorming en bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Particulier (Leersum)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden