Vloerplan van dubbel woonhuis - begane grond

Winkel annex woning wordt weer twee-onder-een-kap

Transformatie naar dubbel woonhuis

In Doorn werd een voormalige twee-onder-een-kap woning gebruikt als winkel en als woonhuis. Nu wordt het pand met onze hulp weer omgevormd tot de oorspronkelijke structuur van twee woningen. Aanvullend krijgt de achterzijde een compleet nieuw beeld.

In de woningen gaan twee bevriende, oudere stellen wonen. De kavel is in tweeën gesplitst, maar zonder scheiding tussen de tuinen. Dit sluit perfect aan bij de wensen van de bewoners om gezellig samen te zijn in de tuin. De woningen zijn vergelijkbaar en beschikken over een veranda. De ontwerpkeuze om hout te gebruiken voor de achtergevel, komt terug in de omlijsting van de voordeur.

Het bestaande gebouw is volledig geïsoleerd en de uitbreiding is uitgevoerd met CLT (cross laminated timber) panelen. Dit houtbouwproduct is opgebouwd uit kruislings verlijmde éénlaagse platen. De lagen worden steeds haaks op elkaar verlijmd, waardoor de werking uit het hout wordt gehaald en een sterk constructief bouwmateriaal ontstaat. De uitbouw voldoet aan alle moderne bouweisen.

Kavel met dubbel woonhuis en diepe tuin met bijgebouw en parkeerplaatsen

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden