Winkel annex woning wordt weer twee-onder-een-kap

Transformatie naar dubbel woonhuis

In Doorn werd een voormalige twee-onder-een-kap woning gebruikt als winkel en als woonhuis. Nu wordt het pand met onze hulp weer omgevormd tot de oorspronkelijke structuur van twee woningen. Aanvullend krijgt de achterzijde een compleet nieuw beeld.

In de woningen gaan twee bevriende, oudere stellen wonen. De kavel is in tweeën gesplitst, maar zonder scheiding tussen de tuinen. Dit sluit perfect aan bij de wensen van de bewoners om gezellig samen te zijn in de tuin. De woningen zijn vergelijkbaar en beschikken over een veranda. De ontwerpkeuze om hout te gebruiken voor de achtergevel, komt terug in de omlijsting van de voordeur.

Het bestaande gebouw is volledig geïsoleerd en de uitbreiding is uitgevoerd met CLT (cross laminated timber) panelen. Dit houtbouwproduct is opgebouwd uit kruislings verlijmde éénlaagse platen. De lagen worden steeds haaks op elkaar verlijmd, waardoor de werking uit het hout wordt gehaald en een sterk constructief bouwmateriaal ontstaat. De uitbouw voldoet aan alle moderne bouweisen.

Vloerplan van dubbel woonhuis - begane grond

Opdracht

Maken van een schetsontwerp en definitief ontwerp. Verzorgen van de omgevingsvergunning en uitvoeringstekeningen, prijs- en contractvorming en bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Particulier (Doorn)

Partners

Van Os Timmerwerken Doorn (aannemer)
ConStabiel Velp (constructeur)
Zinnenprikkelend Amersfoort (fotografie)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden

Vacature bij A&R10

Gezocht: BIM modelleur / Bouwkundig tekenaar

Ben jij een ambitieuze BIM modelleur/bouwkundig tekenaar en zoek je ruimte voor je ideeën? Maak je dromen waar bij A&R10.
Haalbaarheidsonderzoek voor herbestemming monument