Wonen in een eigen woning met eigen faciliteiten. Ook als je zorg en begeleiding nodig hebt

Woon/zorggebouwen Cocon

In het Limburgse Heel bouwt zorgorganisatie Daelzicht een nieuw woon/zorgcentrum. De architecten van A&R10 tekenden voor het ontwerp en werkten daarbij samen met Leesberg Adviseurs. Het resultaat is: Cocon!

Cocon is een antwoord op de veranderende wensen, behoeften en zorgvraag van cliënten. Ook wie zorg en begeleiding nodig heeft, wil graag wonen in een eigen woning met eigen voorzieningen. Cocon bestaat uit twee identieke woon/zorggebouwen met elk 20 eenpersoons appartementen. De gebouwen liggen gespiegeld tegenover elkaar. In het ontwerp is optimaal gebruikgemaakt van de groene omgeving: buiten komt naar binnen! Elk appartement meet 37m² en bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet, en berging. Per 10 appartementen is er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, personeelsruimte en ruimte voor dagbesteding. In Cocon gaan mensen wonen die verschillende zorgvragen hebben en intensieve begeleiding nodig hebben.

De bouw is gestart. De foto is van april 2021. Volgens planning, wordt het nieuwbouwproject in april/mei 2022 opgeleverd.

WoonZorggebouw Cocon in aanbouw, een ontwerp van A&R10
Opdracht

Conceptontwikkeling en ontwerp

Opdrachtgever

Zorgorganisatie Daelzicht

Partner

Leesberg Adviseurs

Meer zakelijke woonprojecten