Nieuwbouw van kavel voor twee gezinnen

Dubbele woning

A&R10 heeft voor twee jonge gezinnen met ieder hun eigen wensen, een twee-onder-een-kap woning ontworpen in Kamerik. Aan de buitenzijde vormt de woning een geheel, terwijl de indeling van de binnenzijde verschillend is.

Aan de buitenzijde heeft de voordeur een andere plek en hebben we bij de rechter woning een carport gemaakt en bij de linker woning een diepere berging. A&R10 heeft gezocht naar een uitstraling die past binnen het beeldkwaliteitsplan en bij de opdrachtgevers.

Opdracht

ontwerp, overleg met welstand, stukken maken voor de omgevingsvergunning

Opdrachtgevers

particulier

Referentie

Bewoners/mede-opdrachtgevers Koos en Wandelien Straver.

“Een huis bouwen doe je niet dagelijks. Maar als je de kans krijgt, wil je het ook goed doen. Hoe zet je de ideeën en wensen van twee toekomstige buren om in een mooi ontwerp voor een twee-onder-een-kap woning, die past binnen een behoorlijk sturend bestemmingsplan en stedenbouwkundig plan? Daar heb je hulp bij nodig en die vonden we bij Lillian Brinks en A&R10.

Het was voor ons een mooie ervaring om tijdens een paar avonden op het A&R10 kantoor het huis te zien groeien in grote en kleine schetsen en uiteindelijk in het ontwerp waarmee we naar de gemeente konden. Dan ben je blij dat je iemand bij je hebt die de taal van een stedebouwkundige en welstandsadviseur spreekt, die weet wat je belangrijk vindt en met de gemeente naar een passende oplossing kan zoeken. Dat is zelfs zo goed gelukt dat de stedebouwkundige ons huis uiteindelijk het mooiste van de straat vond, terwijl wij geen concessies hoefden te doen aan kwaliteit en prijs!

Inmiddels is de bouw achter de rug en wonen we hier alweer een paar maanden. Het is een mooi, stijlvol, praktisch en ruim huis geworden en we zijn nog elke dag blij dat we goed over het ontwerp hebben nagedacht.”

Bouw van een dubbele woning in Kamerik, naar ontwerp van architectenbureau A&R10

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden

Meer nieuwbouw