De speelse gevel van het gebouw past in de omgeving

Verrassend (en) goed passend

Appartementengebouw

Door een grote brand ging een restaurantgebouw aan de Julianastraat in Berghem volledig verloren. De eigenaars vroegen naar de mogelijkheden om een horecapand terug te bouwen en daarnaast appartementen te ontwikkelen op de locatie. Naast het terugbrengen van de restaurants, biedt ons ontwerp ook de mogelijkheid om een tiental appartementen te realiseren. Stedenbouwkundig is rekening gehouden met de uitgangspunten van de welstandsnota.

De percelen zijn gelegen aan het historisch dorpslint dat gekenmerkt wordt door perceelsgewijze bebouwing. Hier is invulling aan gegeven door de entrees van de woningen centraal tussen de twee gebouwen in te leggen. Vervolgens is gekozen voor een verspringing in de gevels waarbij het rechter bouwdeel naar voren springt ten opzichte van het linker. Door plaatsing van zowel balkons als loggia’s, ontstaat er een speelse gevel. Het appartementengebouw heeft een groendak dat als buitenruimte dienstdoet. Verder zijn er zonnepanelen voorzien.

De appartementen hebben verspringende gevels

Meer zakelijke woonprojecten