Transformatie van een kantoorpand naar woonappartementen

Wonen in een voormalig kantoorpand

In Rijnhuizen voert de gemeente Nieuwegein beleid om bestaande kantoorpanden te transformeren naar woningbouw. Een van de eerste kantoorpanden die getransformeerd gaan worden, staat aan de Newtonbaan. Voor dit pand heef A&R10 een ontwerp gemaakt.

Op basis van het ontwerp van onze architecten, worden 15 startersappartementen gerealiseerd binnen het bestaande casco van het pand. De appartementen hebben een oppervlakte van 52 tot 70 m². Doordat de verblijfsruimten aan de gevel gelegen zijn, krijgen deze voldoende daglicht. Op de tweede verdieping komen 3 penthouses in een lichte opbouw, waarvan de kleur refereert aan het nabijgelegen Fort Rijnhuizen.

Alle woningen krijgen een individuele buitenruimte. De appartementen op de begane grond krijgen allemaal een eigen privé-tuin die wordt afgescheiden door een (gedeeltelijk bestaande) beukenhaag. De appartementen op de eerste verdieping worden voorzien van een balkon. Op de tweede verdieping blijft een deel van het dakterras behouden en wordt vergroot. Zodoende hebben de penthouses een royaal dakterras.

Voor de toekomst is de installatie voorbereid op een aan te leggen warmtenet en op het van hoogwaardige isolatie voorziene dak worden zonnepanelen geplaatst.

Opdracht

haalbaarheidsstudie herbestemming, voorontwerp, definitief ontwerp, technische uitwerking, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Jongerius Invest

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden

Meer herontwikkeling