Opdracht

Militair erfgoed behouden met passende functie voor het Militair Historisch Informatie Punt

Ontwerp van de ingrepen voor de herbestemming van het gemeentelijk monument op het kazerneterrein van Ede.

Opdracht | Ontwerp, technische uitwerking, aanvraag omgevingsvergunning, interieurontwerp, prijs en contractvorming, bouwbegeleiding

Opdrachtgever exterieur | Gemeente Ede

Opdrachtgever interieur | MHIP Militair Historisch Informatie Punt

Aannemer | Dijkhof bouw

Project

Afgelopen periode hebben wij mogen ontwerpen aan restauratie van de monumentale Hoefsmederij op het voormalig kazerneterrein Maurits-Noord in Ede. Het pand is zowel van buiten als van binnen gerestaureerd. Een bijzondere plek waar vroeger werkplaatsen waren voor de cavalerie. Op de zuidelijke kop bevond zich de beslagloods, waar de paarden werden beslagen. De gevel aan deze zijde werd gedomineerd door een grote opening waardoor de paarden naar binnen werden geleid. Deze opening hebben wij teruggebracht in het ontwerp en functioneert nu als etalage van het Militair Historisch Informatiepunt.

Wij zijn verheugd dat Platform Militair Historisch Ede (PMHE) zijn intrek heeft genomen in de Hoefsmederij. Een publieke functie welke perfect aansluit in de omgeving van het kazerneterrein. Voor het PMHE hebben wij diverse interieur elementen ontworpen zoals de bar en balie bij de entree. Om de wens van een tochtsluis te vervullen hebben wij een kopie van een voormalig wachtershuisje gebruikt.