Transformatie van een kantoorpand naar woonappartementen

Wonen in een voormalig kantoorpand

In Rijnhuizen voert de gemeente Nieuwegein beleid om bestaande kantoorpanden te transformeren naar woningbouw. Een van de eerste kantoorpanden die getransformeerd is, staat aan de Newtonbaan. Voor dit pand heef A&R10 een ontwerp gemaakt.

Op basis van het ontwerp van onze architecten, zijn er 15 startersappartementen gerealiseerd binnen het bestaande casco van het pand. De appartementen hebben een oppervlakte van 52 tot 70 m². Op de tweede verdieping zijn er 3 penthouses gerealiseerd in een lichte opbouw, waarvan de kleur refereert aan het nabijgelegen Fort Rijnhuizen.

De appartementen op de begane grond hebben allemaal een eigen privé-tuin die is afgescheiden door een beukenhaag. De appartementen op de eerste verdieping zijn voorzien van een balkon. Op de tweede verdieping is een deel van het bestaande dakterras behouden, die is vergroot voor optimaal gebruik. Zodoende hebben de penthouses een royaal dakterras.

Voor de toekomstvisie is de installatie voorbereid op het nog reeds een aan te leggen warmtenet. Het dak is voorzien van hoogwaardige isolatie en zonnepanelen.

Transformatie ontwerp architect kantoorpand tot woon appartementen Nieuwegein

Opdracht

haalbaarheidsstudie herbestemming, voorontwerp, definitief ontwerp, technische uitwerking, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Jongerius Invest

Partner

Zinnenprikkelend Amersfoort (fotografie)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden