Beeldbepalend stadsgezicht blijft behouden

Herbouw van winkelpanden

Na een brand van een aantal winkelpanden in de zomer van 2018, is A&R10 gevraagd om een ontwerp te maken voor de herbouw. De winkels vormden een beeldbepalend stadsgezicht in het centrum van Huizen en zijn herbouwd volgens historische detaillering. Aan de voor- en achterzijde is een nieuw gedeelte aangebouwd met extra winkelruimte en 4 bergingen, en boven de winkels zijn 4 appartementen gerealiseerd.

Voor de herbouw van het bestaande deel is het historische karakter behouden gebleven. De wanden die er na de brand nog stonden, hebben we ingescand met een 3D-scanner om de exacte maatvoering te bepalen. Het glas-in-lood is hersteld en de nieuwe dakkapellen hebben franse balkons gekregen. De appartementen zijn toegankelijk via een gallerij aan de achterzijde.

Het geheel heeft door de nieuwe indeling en toevoegingen een strakkere uitstraling dan voorheen gekregen. De moderne uitstraling van het bijgebouwde volume is echter ondergeschikt aan het originele historische karakter van het hoofdgebouw.

Ontwerp voor herbouw winkelpanden en appartementen in centrum Huizen, door architectenbureau A&R10

Opdracht

ontwerp, technische uitwerking, aanvraag omgevingsvergunning, werktekeningen, bouwbegeleiding

Opdrachtgever

Particulier

Partners

Fundament Bouwadvies BV (constructeur)
Suzanne Paap – Zinnenprikkelend Amersfoort (fotografie)

Welke wens wilt u gerealiseerd zien?

Spar met ons over de mogelijkheden