Opdracht

De Nieuwe Starterswoning

Ontwerpstudie voor de realisering van vijf duurzame starterswoningen op een vervallen locatie in Leersum.

Opdrachtgever | HORR Vastgoedontwikkeling

Project

Vele jongeren zijn op zoek naar een betaalbare woning. Deze zijn in het huidige aanbod nauwlijks te vinden. Voor deze jongeren heeft Daniël Reincke een nieuwe starterswoning ontwikkeld. Het
is een ruime, complete woning met een verdieping. Hij benaderde architectenbureau A&R10 voor het ontwerp van de woning.

De woning heeft een oppervlakte van 78 m2. Hiervan bevindt de helft zich op de begane grond en de andere helft op de verdieping. De woning beschikt over een woonkamer, keuken, toilet en een hal. Op de verdieping bevindt zich een slaapkamer, hobbykamer, badkamer en een technische ruimte. Verder bestaat er een mogelijkheid tegen meerwerkkosten een berging in de achtertuin te realiseren.

Het concept van de woning is ontwikkeld in samenwerking met HORR Vastgoedontwikkeling uit Leersum. Het ontwerp is voldoende ingetogen om zowel in de nieuwe wijken als in uitbreidingsplannen in te passen.

Referentie

Referentie van Daniël Reincke, HORR Vastgoedontwikkeling

“Ik had het idee om goedkope starterswoningen te ontwikkelen op een kleine schaal, ongeveer vijf huizen per keer, per locatie. Dan zou ik deze willen aanbieden voor rond de €150.000,- zodat jonge mensen uit de Utrechtse Heuvelrug een mooi huisje voor een betaalbare prijs konden kopen. Daar doen projectontwikkelaars, in mijn beleving, onvoldoende aan.

Ik benaderde architectenbureau A&R10 om me te helpen het tegen de bestaande en gevestigde orde op te nemen. Om me te bewijzen, als klein plan tussen de plannen van grote bedrijven. Lillian Brinks heeft voor meerdere locaties een haalbaarheidsstudie gedaan. Ze heeft de plannen gevisualiseerd, ging mee naar presentaties en het gemeentehuis en zorgde voor een professionele uitstraling. Mede door haar doorzettingsvermogen ben ik een heel eind gekomen. Toch is het project nooit gerealiseerd, omdat ik niet aan bouwgrond kon komen voor een goede prijs en de gemeente niet echt meewerkte. Maar als er een locatie beschikbaar komt die binnen mijn wensen valt ga ik het zeker weer proberen.

Ik zoek graag weer de samenwerking met Lillian Brinks, van A&R10. Zij is altijd bereikbaar voor vragen en dergelijke, ze komt haar afspraken na, ze is een doorzetter. Ze rekent een goede prijs en ze is coulant. Je krijgt niet automatisch een factuur voor iedere vijf minuten werk die ze voor je doet, ook al heeft ze er alle recht toe om dat wel te doen.”