Ontwerpen voor de zorg

“Onze visie is dat schoonheid nooit ten koste mag gaan van functionaliteit. Dat geldt zeker voor een woon-zorglocatie, waarin 24/7 gewoond en gewerkt gaat worden. Onze ontwerpen zijn daarom niet alleen aantrekkelijk, maar ook functioneel.”

In onze ontwerpen staat de mens centraal. Voor een gebouw met een zorgfunctie geldt daarbij, dat we een prettige en veilige omgeving creëren voor cliënten, medewerkers, en andere gebruikers. In onze ontwerpen beschouwen we zichtlijnen als essentieel, om zo voor zowel de cliënten als de medewerkers een overzichtelijke leef- en werkomgeving te creëren. Het gebouw kan hiermee ondersteunend zijn in de gemoedstoestand van de cliënt.

Wat ‘prettig’ en ‘veilig’ in de praktijk betekenen voor uw zorglocatie, werken we samen met u uit. U bent tenslotte de expert op het gebied van zorg voor een diversiteit aan kwetsbare doelgroepen. Vanuit onze ervaring met zorgprojecten hebben we daar overigens wel een beeld bij.

Virtuele tour

We gebruiken weliswaar het woord plattegrond, maar de tekeningen zijn niet ‘plat’. Wij maken het functionele ontwerp namelijk in 3D. U hoeft zich niet voor te stellen hoe het ontwerp er straks uit gaat zien: u ziet het voor u! Wij brengen onze ontwerptekeningen voor u tot leven.

Maak een virtuele tour door het 3D-model van het ontwerp en loop door alle ruimtes. Ervaar wat de draairichting van een deur doet, wel of geen glasstrook in een wand of deur. Zie wat u straks ziet vanuit een woonkamer, teamruimte enzovoorts.

Tijdens het proces kunnen de zorggroepen gelijk meekijken en hun aanpassingen kenbaar maken. Ook handig: het interieurontwerp wordt meegenomen in de tekeningen.